U, de petitionaris
Screenshot 20210123 185348 %281%29

Tramtracé Den Haag-Rotterdam via Delft Tanthof-Schiedam Woudhoek

60 ondertekeningen

Er wordt regelmatig gesproken over een tram tussen Den Haag en Rotterdam. Door bijvoorbeeld lijn 19 die ze nu vanaf station Delft naar de TU willen doortrekken, in de verre toekomst naar Rotterdam airport, in 2016 stelde burgemeester Ahmed Aboutaleb om tramlijn 1 vanaf het plompverloren Tanthof naar Blijdorp door te trekken. Maar waar nog nooit naar gekeken is, is het feit dat het Haagse tram-eindpunt bij Delft Tanthof en het Rotterdamse tram-eindpunt bij Schiedam Woudhoek bijna hemelsbreed op slechts 4,6 km van elkaar liggen, over de Harreweg/Abtswoude. Dat zou (momenteel) de meest goedkope/reële realisatie zijn, voor een tram tussen Den Haag en Rotterdam. En er is (momenteel) ook geen eens een rechtstreekse bus tussen die haltes.

Petitie

Wij

(Tram)reizigers die een tramverbinding tussen Den Haag en Rotterdam wel zien zitten.

 

constateren

  • Er zijn in het verleden suggesties geweest voor een tramverbinding tussen Den Haag en Rotterdam, door bijvoorbeeld tramlijn 19, die wordt doorgetrokken naar TU-Delft, ooit nog verder door te trekken naar Rotterdam Airport, (http://www.fransmensonides.nl/rtha.html) en om tramlijn 1 vanaf Tanthof door te trekken naar Blijdorp.
  • Men heeft duidelijk nooit gekeken naar het feit dat er vanaf de eindhalte Tanthof 4,6 verderop een Rotterdamse tram-eindhalte Schiedam Woudhoek ligt.
  • als er nog eens een traject tussen die 2 eindhaltes komt, is er ook al een hele ideale verbinding (en ook de meest simpele) tussen Den Haag en Rotterdam, die buiten dat nieuwe 4,6 lange tracé verder allemaal over bestaand tramspoor is

 

en verzoeken

onderzoek te doen naar haalbaarheid/wenselijkheid, om een tramtracé van 4,6 km te realiseren van Delft-Tanthof naar Schiedam-Woudhoek over de Abtswoude/Harreweg, zodat er tramverbinding van hartje Den Haag via Delft en Schiedam naar hartje Rotterdam kan komen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen